Skip to content

Livet med papegøjer

Jeg har altid været fascineret af regnskovens dyr. De spraglede farver, der passer til planterne. Det er en eksplosion som en stor regnbue. Heroppe nordpå er det hele mere brunt og gråt. Både dyr og planter. Det har sin egen charme med vores liv, men forskellen er, at her er der rigtig mange, der passer på vores skove. Der er ikke en risiko for, at de bliver ødelagt og fældet, ingen risiko for, at planter og dyr uddør, men det er der i regnskovene. En dag vil papegøjerne ikke længere have et sted at leve. De vil uddø alle sammen, hvis vi ikke gør noget, og det samme vil være tilfældet for alle andre dyr og planter.

Giv en lille smule til de talende fugle

Jeg kan ikke forestille mig en verden uden farvestrålende fugle, store bregner, enorme blomster, sommerfugle og alt andet, der findes i en regnskov. For regnskoven er noget, vi skal passe på. Sammen kan vi gøre en forskel. Giv en donation. Eller køb ind, mens du er sikker på, at det, du køber, er certificeret, så det er bæredygtigt. Det er pengene værd.

Om du gør det for din egen samvittighed alene, om du gør det for en bedre verden, eller du gør det for at give det som gave, det er underordnet. Det, du giver, går ubeskåret til et af de bedste formål i verden. Det er en gave og en glæde for regnskovene, og bid for bid bliver de opkøbt, så planter og dyr får et helle, hvor livet kan fortsætte – uberørt af menneskehånd.

En verden for os alle

Det, vi drømmer om, er en verden, hvor der stadig er regnskove og eksotiske dyr i fremtiden. Det skal ikke være som i sangen, hvor det sidste træ er noget, der havner på et museum.