Skip to content

Lad andres erfaringer hjælpe dig som forældrepar

Lad andres erfaringer hjælpe dig som forældrepar

Er der én ting, som jeg har lært gennem min tid som forældre, så er det, at man især som relativt nybagt forældrepar, bør anskue hverdag som værende en mulighed for at lære og blive klogere. Det er ikke kun en mulighed for at lære sit barn endnu bedre at kende, men det er også en mulighed for at lære sin egen side som forælder bedre at kende. Ligeledes, så er hver dag en mulighed for at erhverve sig nye erfaringer og lytte til andres viden, således at man kan gøre hverdagen nemmere og barnets opvækst bedre. Med andre ord, så sker der altså hver dag nye ting, når man er et nyt forældrepar, og de ting, ja, de er vigtige at notere sig.

 

Det kan være svært at huske sig selv på; det her med at man skal drage erfaringer fra så meget som muligt. For sommetider er det hårdt at være forældre, når børnene skriger, er utaknemmelige og besværlige. Men husk, at det er det hele værd. Hvis du minder dig selv om det, så er der også større overskud til at notere sig de ting, som man bliver klogere på. Også selvom at det naturligvis er lettere sagt end gjort.

 

Søg erfaringerne aktivt

Selvom det du måske står i en situation, hvor du føler at der er styr på tingene, og at alt er godt – ja, så kan der altid være nye områder eller idéer, som kan være med til at gøre jobbet som forældre lidt lettere. Netop derfor, så kan jeg som forælder fortælle dig, at du bør udnytte de perioder, hvor der er ro på! Eksempelvis, så kan du bruge disse perioder på at lade dig inspirere af andres idéer og erfaringer, og udnytte dem.

 

Alle gøre tingene på forskellige måder, og vi har alle forskellige mind-sets med hensyn til, hvordan tingene skal gribes an. Så derfor opfordres det da netop også til, at du aktivt bør søge at blive nye erfaringer rigere. Selv har jeg ofte en stund på blogs og sites, hvor der er inspiration at hente. Som eksempel, så er jeg rigtig glad for denne blog om møbler, som har fokus på en børnevenlig hverdag. Det har givet mig meget inspiration, da der løbende komme gode artikler med inspiration til en nemmere hverdag. Som eksempel, så blev jeg i høj grad inspireret i valget af seng og skabe, da vi skulle indrette min søns nye værelse.