Skip to content

Inspireret af fortiden

Jeg har været på en masse museer, besøgt slotte og herregårde og kigget ind i mange gamle kirker, for min store passion for tiden er at se på indretning gennem tiden. Jeg har primært holdt mig til den såkaldt mørke middelalder, som jeg finder meget interessant, og jeg er slået over, at deres indretning og deres kunst er alt andet end mørk og dyster.

Kunst på væggene

Det meste af det, der er bevaret, har tilhørt den absolutte elite. Sådan er det altid, men det er også her, du finder de mest interessante ting. Der er for eksempel overraskende få nøgne vægge. Der er brugt mangt og meget til at pryde dem og til at gøre rummene endnu mere smukke. Nu er det nemt at se, for de fleste steder står møbler langs med alle vægge, så alle os turister ikke får pillet for meget ved det, men der er steder, hvor du får et kig ind i, hvordan der reelt har set ud.

En anden spændende kant er alle tæpperne på væggene. Det har selvfølgelig gjort, at rummene var varmere, for det har været nødvendigt. Store slotte har ikke været varme, især ikke om vinteren. Men tæpperne var ikke bare ensfarvede og kedelige, nej her indes der scener og mønstre, der også går igen i malerkunsten, og der har været et liv af farver over alt.

Det ville jeg genskabe

Nu er gobeliner og tæpper på væggene ikke lige det, jeg skal have, men den bedste erstatning og mulighed er derfor tapet. Det er det, der skal give mit hjem det samme liv og den samme glæde, som alle de spændende slotte og herregårde har rundt om i landet. Det er min hyldest til fortiden, og jeg har derfor bestilt til hele lejligheden på nettet.

Nu skal jeg have fest, farver og glæde alle steder i mit hjem.