Skip to content

Ferie med det unikke

Alle lande og kulturer er fyldt med klicheer og tanker om, hvordan det skal være. Italien er oplevelser med romerrigets rige byggestil og deres kunst. Det er noget der fylder over hele landet. Det toppes samtidig af al den kunst og de smukke bygninger, der blev opført i middelalderen, hvor Italiens mange små stater blomstrede, og hvor kunsten var en del af det.

Sammen med kunsten og kulturen udviklede det verdensberømte og delikate køkken sig. Det er pastaretter, der er særlige for hver en del af landet, det er brød af det fineste tipo 00-hvedemel, det er pizzaer, der ikke er i nærheden af det, du finder i Danmark, det er vildtretter med svampe og især trøfler, og det er solmodne tomater og citroner. Det indtages sammen med de bedste vine i verden. Jeg kom helt tæt på maden, da jeg var på agriturismo toscana, og jeg har set Italien fra en helt ny side, som jeg aldrig glemmer.

Jeg flyttede ind

Jeg var en del af en italiensk families hverdag. Ude på landet i smukke omgivelser. Det var helt frisk frugt, og pastaen lavede husmor selv. Jeg fik lov til at være med, og nej, det er på ingen måde så nemt, som de får det til at se ud. Men jeg fik efterhånden taget på det, og det er en teknik, jeg tager med hjem, så jeg også kan nyde godt af den bedste pasta hjemme.

Det gælder al maden, for jeg fik lov til at komme med i mamas køkken og se, hvordan de forskellige retter blev til. Det var en helt ny side af det italienske køkken, med retter jeg aldrig havde smagt før, men det var så meget bedre end noget, jeg nogensinde havde prøvet før. Og så var maden jo bare en brøkdel af den fantastiske ferie.