Skip to content

Det er faktisk svært

Jeg havde tænkt over det, og nu ville jeg til at lave en bryg-selv-øl, men det skulle vise sig, at det er noget mere besværligt, end jeg troede, det er nemlig slet ikke let. Jeg undersøgte, hvad der skulle til for at lave en ordentlig øl, og selvom alle mine venner kom med gode og velmenende råd om, hvad der skulle gøres, samt at det eneste, som man skulle bruge, var frugt og vand og måske sukker og lidt humle.

Lettere med udstyr

Jeg snakkede med flere firmaer, som solgte råvarer og remedier, og de havde lidt flere råvarer på deres liste, hvis jeg ville have en god øl, som smagte af det samme hver gang, så vennernes gode råd blev lagt ned i skuffen, og så var det med at komme videre med den rigtig ølbrygning.

Der var dog et firma, som specielt stod frem og viste sig at være meget engagerede, og det var hos dem, jeg startede med at lægge al min handel, og jeg har ikke fortrudt det, for de er ikke kun de mest kompetente, som jeg snakkede med, nej, de er også venlige, og deres udvalg af både udstyr og råvarer er det bedste, har jeg fundet ud af.

Nyt alting

Jeg fik første gang bestilt en støre bunke dele, for jeg skulle jo have både bryganlæg og andre remedier til at brygge den perfekte øl. Det er jo ikke lige meget, hvad der kommer i bryganlægget, for det er jo det, som giver dig dine gyldne dråber.

Jeg har næsten kun handlet hos det ene firma siden begyndelsen, og det er med god grund, at jeg har gjort det sådan, for de har fra starten været dem, som leverer hurtigst. Kun nogle få arbejdsdage, de har altid gode priser, og alt, hvad de sælger, er i en rigtig god kvalitet.