Skip to content

Der skal spænding til

Jeg har altid været pjattet med actionfilm. De er overdrevne og urealistiske på alle måder, og helten klarer alt muligt, der egentligt er umuligt. Skurken bliver fanget eller måske dræbt, og helten får heltinden. Men mange gode actionfilm er bedre som bøger. Havde jeg hørt. Jeg har bare aldrig rigtig været så god til at læse. Jeg læser langsomt, og det er ikke lige mig. Men lydbøger, det er en anden sag.

De kan anbefales

Nu får jeg action, spioner og biljagter gennem ørerne. Det er virkelig fedt. Jeg sluger faktisk den ene lydbog efter den anden – og ja, bøgerne er bedre. Jeg ser nu stadig filmudgaverne, men nu kan jeg sammenligne dem med bøgerne hver gang. Og se, hvad der mangler, og hvad der er ekstra i filmene. Det er ret spændende at kunne sammenligne, men også at vurdere, om jeg synes, de har fundet de rette skuespillere til de vigtigste roller.

Jeg havde nu aldrig troet, at jeg skulle sprøjte mig gennem bøger, og jeg tænker, at jeg også vil give fantasy en chance nu. Igen bør bøgerne være noget helt andet og så meget mere, og det er jeg nødt til at vide. Det er godt, at jeg har lydbøger. De har åbnet et helt nyt univers for mig, som jeg er ret så glad for.

Det ødelægger heller ikke filmen

Det gode ved action er, at du ved, hvordan det hele ender. Du ved ikke helt, hvordan helten klarer det hele, men du ved, at han gør det. Derfor ødelægger det aldrig filmen, at du har hørt bogen som lydbog. For mig er det bare blevet en dobbelt fornøjelse, og det giver bare mere i hverdagen.

Det er bare godt, at der findes lydbøger til sådan en som mig. Og til alle andre, der ikke har tid eller mulighed for at læse, men som bare gerne vil have en bid af alle de gode historier, der er derude.